Spar 20% på UniSkin® StartSæt og opnå fri fragt

MENU

KURV

Cart 0 kr.0,00

YOUR SKIN _ OUR SOLUTION

/ Hvorfor får jeg uren hud og bumser?

Hudlægens hjælp:

Uren hud og bumser opstår i de små fedtkirtler, vi har i huden, og skyldes ophobning af fedt, betændelse i og forhorning omkring fedtkirtlen. 

Her er de vigtigste årsager til uren hud og bumser: 

  • Øget mandligt kønshormon, der øger fedtproduktion i hudens
  • øget antal bakterier, virus og svampesporer. Det giver betændelse i fedtkirtler 
  • Øget forhorning omkring fedtkirtlerne der lukker fedtet inde som et låg på fedtkirtlerne 

Vi har ca. 50.000 fedtkirtler i ansigtet, så vi kan få rigtig rigtig mange bumser, hvis de alle bliver til bumser. Heldigvis sker det ikke! og langt de fleste fedtkirtler producerer den mængde fedt de skal, der holder huden fugtig, blød og elastisk. Øget fedtproduktion i fedtkirtlerne sker når fedtkirtlerne stimuleres af det mandlige kønshormon ”testosteron”. Testosteron niveauet er højst i teenage årene, og findes hos både drenge og piger. Størst er mængden selvfølgelig hos drenge. Øget mængde testosteron giver flere bumser, hvilket f.eks. ses hos body buildere, der tager doping med testosteron. Piger oplever også udsving i kønshormonerne, både mandlige og kvindelige, hvilket kan give flere bumser omkring f.eks. menstruationen. 

Fedtkirtlerne kan også stimuleres på andre måder f.eks. hvis du trykker på en bums.  Så sendes der millioner af signalmolekyler fra bumsen til de andre omkringliggende fedtkirtler. Signalmolekylerne fortæller de andre fedtkirtler, at de skal vokse og nye bumser kan opstå. 

Jo mindre fedtkirtlerne påvirkes, jo færre urenheder og bumser kommer der.

Et øget antal bakterier, virus og svampesporer i hårsække og i fedtkirtlerne er også med til at give uren hud og bumser. Det er dog langtfra alle slags bakterier, der giver uren hud og bumser. De fleste bakterier beskytter og hjælper huden til at holde et sundt miljø på huden. De ”dårlige” bakterier er bl.a. P. Acnes og Stafylokokker, som betændelse i fedtkirtlerne og samtidig stimulerer til forhorninger i huden. Forhorningerne er gamle indtørrede hudceller, der sætter sig omkring hårsække og fedtkirtler. Forhorningerne giver huden en ru overflade og øger risikoen for at uønskede bakterier slår sig ned og forårsager uren hud og bumser. 

Bumser og alder

80-90 % af alle har uren hud og bumser på et tidspunkt i livet. 

I klinikken ser jeg urenheder og bumser allerede hos pre-teen i 8-12 års alderen. De fleste får dog først rigtigt bumser i teenage årene dvs. efter 12 års alderen. Langt de fleste har ikke bumser når de når op midt i 20’erne, men nogle har det frem til overgangsalderen.

Se UniSkin produkter mod uren hud og bumser i ansigtet her:

 

ACNE SERUM
S_O_S ACNE FACE MASK

/ Kontakt os

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os via nedenstående formular.

Min kurv
🎁 Køb for kr.499,00 mere og få gratis fragt!
Din kurv er tom.

Det ser ikke ud til, at du har valgt nogle produkter endnu.